logo

Endre skriftstørrelse

Hold CTRL-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre, eller - for å forminske.

Aftenposten forteller om hvordan Gabriella (31) tok byen tilbake

Den tidligere tyrilipasienten gråt da hun løp Oslo maraton, forbi strøket hvor rus og prostitusjon pleide å være hverdagen hennes.

Foto: Faksimile fra A-magasinet | Publisert 10. januar 2020

I dagens utgave av A-magasinet fortelles den sterke historien om hvordan Gabriella Mathisen (31) klarte å vinne over rusavhengigheten som så mange år preget livet hennes. I 2016 løp hun maraton for første gang. Hun gråt da hun løp forbi strøket hvor hun pleide å oppholde seg i årene som rusavhengig og prostituert.

Gabriella vokste opp som yngst av fem søsken. De fire andre ble hentet av barnevernet. I utredningene om henne, stod det at hun var vanskjøttet, hadde hull i alle tenner, hull i alle klær og aldri matpakke med på skolen. Fra hun var tolv og i årene som fulgte, ble hun seksuelt misbrukt. Hun ble utvist fra ungdomsskolen. Som 18-åring måtte hun amputere armen, som følge av steroidebruk i et treningsmiljø. 20 år gammel havnet hun på Bredtveit fengsel. Det var ved Tyrili Frankmotunet i Folldal i Østerdalen, Gabriella fant håp, i 2014.

– I Folldal møtte jeg robuste fjellfolk som trodde på meg. Friluftslivet passet perfekt, forteller Gabriella Mathisen.

Daværende nestleder ved Tyrili Frankmotunet, Kristin Langtjernet, som i fjor høst ble ordfører i Folldal, ble ofte med på turene, og fikk tilnavnet fjellmor. Gabriellas kontaktperson ved Frankmotunet, som også heter Kristin, gjorde en jobb som fikk henne på rett spor. Begge er blitt gode venninner av Gabriella, i fjellbygda hvor hun bor den dag i dag.

– De to har fått alle mine historier på godt og vondt. Jeg har begge damene i hjertet mitt, forteller Gabriella Mathisen.

Les hele historien i Aftenposten: Gabriella (31) solgte sex og var narkoman. Så tok hun gaten tilbake. (NB: Artikkelen krever abonnement eller betaling.)

  • Skriv ut denne siden Skriv ut denne siden
  • Del på:

  • Tips en venn Tips en venn
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter

Nyheter

Tyrilistiftelsen

Org.nr: 961025311 Tlf:        474 74 000
Normannsgata 47 Fax:       474 74 001
0655 Oslo E-post: tyrili@tyrili.no

 

  • Gå til Facebook
  • Del på:

  • Gå til Twitter
Ansvarlig redaktør: Anders B. Bisgaard