logo

Endre skriftstørrelse

Hold CTRL-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre, eller - for å forminske.

Helseministeren møtte Tyrili og arbeidstagere med rusbakgrunn

Ville snakke om IPS-metoden, som skaffer mange med bakgrunn fra rusavhengighet vanlig, lønnet arbeid.

Tekst: Anders B. Bisgaard, kommunikasjonsansvarlig i Tyrilistiftelsen
Foto: Trude Bakke, Helse- og omsorgsdepartementet

Onsdag 7. august møtte vi i Tyrilistiftelsen helseminister Bent Høie. Han hadde bedt om å få treffe noen fra Tyrili, for å snakke om hvordan vi jobber med arbeidsformidling etter IPS-metoden. Der er målet å få våre elever (pasienter) så raskt som mulig ut i vanlig, lønnet arbeid.

Helse- og sosialdepartementets tall viser nemlig at 133 av de 321 personene med rusproblemer som kom inn i IPS-ordningen i fjor, har lykkes i å få ordinært arbeid. Det gir en suksessrate på litt over 40 prosent.

I Tyrilistiftelsen har vi seks medarbeidere som jobber kun med arbeidsformidling via IPS-metoden, og vår suksessrate er enda litt bedre: vi har jobbet med 105 pasienter siden oppstarten i januar 2018, og av dem har 48 fått en vanlig jobb. Det vil si at 46 prosent har lykkes!

Høie snakket med to av de som har fått det til: Johnny, som er pasient i Tyrili, og Tom Erik, som er tidligere Tyrili-pasient og har fått jobb på egen hånd, uten IPS. De jobber begge for rivningsfirmaet R3, som er eid av Norsk Gjenvinning. R3 er en av Tyrilis mange gode samarbeidspartnere på arbeidsgiversida – bedrifter som tar et viktig, sosialt ansvar.

Vi synes det er veldig bra at myndighetene satser på IPS, som ser ut til å fungere bra for mange. Stiftelsens nestleder, Camilla Fjeld, benyttet også anledningen til å snakke med Høie om behovet for tilsvarende gode ordninger for gjeldsarbeid. Mange av våre pasienter kommer inn i behandling med mye gjeld, etter lang tid i en ustabil livssituasjon. Det er det viktig å få ordnet opp i.

TV 2 var også til stede på møtet, og lagde en reportasje som de sendte i 1830-nyhetene lørdag 17. august. Hvis du har digitalt Sumo-abonnement fra TV 2 eller TV-boks med arkivfunksjon, kan du se innslaget i reprise.

  • Skriv ut denne siden Skriv ut denne siden
  • Del på:

  • Tips en venn Tips en venn
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter

Nyheter

Tyrilistiftelsen

Org.nr: 961025311 Tlf:        474 74 000
Normannsgata 47 Fax:       474 74 001
0655 Oslo E-post: tyrili@tyrili.no

 

  • Gå til Facebook
  • Del på:

  • Gå til Twitter
Ansvarlig redaktør: Anders B. Bisgaard