logo

Endre skriftstørrelse

Hold CTRL-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre, eller - for å forminske.

Helseministeren på besøk

Onsdag 19. februar var helse- og omsorgsminister Bent Høie på besøk på Tyrili Kampen.

Publisert 20.02.2014

Av Anne Marie Løkken, kommunikasjonsansvarlig, Tyrilistiftelsen

Bent Høie ville, som alle helseministrere før han, besøke Tyrilistiftelsen og få innspill fra Tyrilistiftelsen ledelse på framtidas ruspolitikk. Spesielt var han opptatt av å høre om ambulante tjenester i for- og etterkant av døgnbehandling og arbeidet med familie og nettverk. Høie ville også høre hva leder Ulf Jansen mener er viktig i forbindelse med opptrappingsplan på rusfeltet og få i nnspill på fritt behandlingsvalg 

Samtidig var både NRK og Aftenposten til stede for å høre om funnene fra en rapport helse- og omsorgsdepartementet har bestilt. 

Både pressa og helseministeren fikk møte Espen Bævre, som er elev på Tyrili Kampen, og hans mor Anne Bævre. De fortalte om hvordan det er å være rusavhengig og pårørende i Norge i dag, og hvordan det er å være elev i Tyrilistiftelsen. 

Resultatet kan du lese her

Og NRK-innslaget kan du se her, det er innslag nummer seks:

Rapporten forteller at en sammenligning av kostnader og kvalitet mellom private og offentlige rusinstitusjoner viser at døgnkostnadene for de private institusjonene er billigere enn for de offentlige. 

Gjennomsnittlig døgnkostnad i TSB var på 4 900 kroner i 2012, men varierer fra 2 000 kroner til 14 000 kroner per oppholdsdøgn. I Tyrili er prisen på en vanlig Helse Sør-Øst-plass 2990 kroner. 

De offentlige institusjonene har blant annet mer behandlerpersonell per pasient, noe som kan forklare en del av forskjellen i kostnader, skriver departementet i sin pressemelding. 

Les pressemeldinga og hele rapporten her
 

  • Skriv ut denne siden Skriv ut denne siden
  • Del på:

  • Tips en venn Tips en venn
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter

Nyheter

Tyrilistiftelsen

Org.nr: 961025311 Tlf:        474 74 000
Normannsgata 47 Fax:       474 74 001
0655 Oslo E-post: tyrili@tyrili.no

 

  • Gå til Facebook
  • Del på:

  • Gå til Twitter
Ansvarlig redaktør: Anders B. Bisgaard