logo

Endre skriftstørrelse

Hold CTRL-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre, eller - for å forminske.

Pårørendekaffe 11/9: Tyrilis syn på rusavhengighet

Onsdag 11. september blir det pårørendekaffe i Trondheim, Lillehammer, Oslo og Skien, med presentasjon av den biopsykososiale forståelsesmodellen.

Av Anders Bisgaard, kommunikasjonsansvarlig i Tyrilistiftelsen

Onsdag 11. september går høstens andre pårørendekaffe i Tyrilistiftelsen av stabelen, ved tyrilisentrene i Trondheim (Høvringen), Lillehammer, Oslo (Kampen) og Skien.

Pårørendekaffe er et månedlig arrangement hvor pårørende til elever (pasienter) i Tyrili har mulighet til å møtes for en uformell kaffeprat om små og store opp- og nedturer.

Tema denne gangen blir en presentasjon av Tyrilis syn på rusavhengighet. Sentralt her er den biopsykososiale modellen for forståelse av rusmiddelavhengighet. Dette er modellen som brukes av Verdens helseorganisasjon (WHO), norske helsemyndigheter og Tyrilistiftelsen. Kort fortalt dreier modellen seg om at man forstår rusmiddelavhengighet som en sammensatt sykdom, eller lidelse. Enkeltfaktorer legges ikke vekt på alene, derimot inkluderes både biologiske, psykologiske, sosiale og kulturelle forhold, og samspillet dem imellom, i forståelsen av utviklingen og opprettholdelsen av lidelsen.

Pårørendekaffe arrangeres klokka 18-20, og det serveres kaffe og noe å bite i.

På Kampen i Oslo blir det et spesielt opplegg denne gangen. Her innledes det først om temaet, før man går samlet de 500 meterne opp til Kampen Bistro og hører psykiater Finn Skårderud og sosiolog Øystein Skjælaaen i samtale om sistnevntes ferske bok, Meningen med rus. Etter samtalen blir det mulighet for å fordøye inntrykkene i fellesskap.

Les mer om arrangementet på hjemmesiden til Kampen Bistro.

Også i Trondheim blir det en litt annen løsning. Siden det ikke var noen pårørendekaffe der i august, begynner de høstsemesteret med å bli kjent med de frammøtte og høre hvordan sommeren har vært som pårørende.

Mer informasjon om pårørendekaffe, kontaktpersoner og hvor man skal møte opp på de forskjellige stedene, finnes her.

Vel møtt!

Hilsen Tyrilistiftelsen

  • Skriv ut denne siden Skriv ut denne siden
  • Del på:

  • Tips en venn Tips en venn
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter

Nyheter

Tyrilistiftelsen

Org.nr: 961025311 Tlf:        474 74 000
Normannsgata 47 Fax:       474 74 001
0655 Oslo E-post: tyrili@tyrili.no

 

  • Gå til Facebook
  • Del på:

  • Gå til Twitter
Ansvarlig redaktør: Anders B. Bisgaard