logo

Endre skriftstørrelse

Hold CTRL-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre, eller - for å forminske.

Pårørendekaffe 16/10: Hverdagen i Tyrili

Onsdag 16. oktober inviteres familie og venner av Tyrili-elever til kaffe og erfaringsutveksling i Trondheim, Lillehammer, Oslo og Skien.


Av Anders Bisgaard, kommunikasjonsansvarlig i Tyrilistiftelsen | Foto: Sara Johannessen/Tyrilistiftelsen | Publisert 1. oktober 2019

Onsdag 16. oktober ønskes familie og venner av elever (pasienter) i Tyrilistiftelsen varmt velkommen til vår månedlige pårørendekaffe. 

Den arrangeres ved tyrilisentrene i Trondheim (Høvringen), Lillehammer, Oslo (Kampen) og Skien, fra klokka 18 til 20.

Det serveres kaffe og noe å bite i. Medarbeidere fra Tyrilistiftelsen vil være til stede for å informere og lede samtalen, og det blir god anledning for å knytte kontakt med andre i samme situasjon og dele erfaringer.

Tema denne gangen er hverdagen i Tyrili – arbeidslag, aktiviteter og fellesskap.

Arbeidslag har en sentral funksjon i behandlingen i hele Tyrilistiftelsen. Arbeidslagene er ikke først og fremst til for arbeidstreningens skyld, men er tenkt som en utviklingsarena for elevene. Ved hver enhet er det er innelag, som lager mat og holder huset i orden, og et utelag, som jobber med ulike vedlikeholdsoppgaver utendørs. Det kan være vedlikehold av biler, båter og bygninger. I tillegg har noen enheter arbeidslag med spesielle ansvarsområder. Ved Tyrilihaugen øst for Lillehammer har ett arbeidslag ansvar for driften av klatresenteret ved Tyrilisenteret i Lillehammer, og på Frankmotunet har et eget arbeidslag ansvar for den store hundegården ved enheten.

Aktiviteter er også en utviklingsarena som er mye brukt i Tyrilistiftelsen, for å trene på ferdigheter som den enkelte trenger å jobbe med. Eksempelvis kan det å spille golf være fint for å trene på konsentrasjon og sinnemestring, mens hundekjøring krever mye utholdenhet og omsorg for hundene. Andre aktiviteter som tilbys i Tyrilistiftelsen er blant annet seiling, golf, musikkterapi og klatring.

Les også: Jeg har egenskaper som jeg kan bygge et liv på

Fellesskap er en av de grunnleggende byggesteinene i tyrilihverdagen. Vi byr på oss selv, vi deltar og vi gjør ting sammen. Vi bryr oss om! Denne tankegangen gjennomsyrer det meste vi driver med, selv om behandlingen i stadig større grad tilpasses den enkeltes behov. Medarbeidere og elever har felles morgensamling, vi vasker sammen, vi tilbereder og spiser måltidene sammen, vi har dugnader, arbeidslag og aktiviteter, og vi drar på tur sammen. «Den dagen vi i Tyrili ikke vasker sammen, spiser sammen eller reiser på inntaksturer sammen, skjer et paradigmeskifte!»

Les mer om Tyrilihverdagen: «Dette er Tyrili»

Mer informasjon om pårørendekaffe, kontaktpersoner og hvor man skal møte opp på de forskjellige stedene, finnes her.

Vel møtt!

Hilsen Tyrilistiftelsen

  • Skriv ut denne siden Skriv ut denne siden
  • Del på:

  • Tips en venn Tips en venn
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter

Nyheter

Tyrilistiftelsen

Org.nr: 961025311 Tlf:        474 74 000
Normannsgata 47 Fax:       474 74 001
0655 Oslo E-post: tyrili@tyrili.no

 

  • Gå til Facebook
  • Del på:

  • Gå til Twitter
Ansvarlig redaktør: Anders B. Bisgaard