logo

Endre skriftstørrelse

Hold CTRL-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre, eller - for å forminske.

Pressemelding om opptrappingsplan

Følgende pressemelding er sendt ut fra Tyrilistiftelsen i forkant av pressekonferansen der helse- og omsorgsminister Bent Høie lanserer den nye opptrappingsplanen for rusfeltet i dag.

 

PRESSEMELDING OM OPPTRAPPINGSPLANEN: 

I dag lanserer helse- og omsorgsminister Bent Høie opptrappingsplan for rusfeltet. 

Det er allerede varslet at planen omhandler tre innsatsområder, deriblant behandling og oppfølgingstjenester som bolig og arbeid i etterkant av behandling. Hovedinnsatsen vil bli rettet mot kommunene. 

Som en viktig del av behandlingskjeden, med døgnbehandling for pasienter med alvorlig rusavhengighet, har Tyrilistiftelsen lang erfaring med hvor skoen trykker. 

-    Vi har akkurat utført en ny undersøkelse hos oss som viser at det verste for pasientene på veien ut av behandling, er ensomhet. De blir sittende og se i veggen. Det pasientene trenger, er bolig, arbeid og fritidsaktiviteter. Vi jobber mye med å koble pasientene på et nytt liv og folk som kan hjelpe dem til å fungere i det nye livet. Dessverre opplever vi at det er svært varierende hvordan kommunene tar imot pasientene. Vi i Tyrili tenker at kommunene må sette inn mange ressurser med en gang, og følge godt opp i en kort, intensiv og ofte kritisk periode. Så blir pasientene mer selvhjulpne etter hvert. Da sparer samfunnet tid og ressurser i det lange løp, og det er fint å se at det er der innsatsen nå settes inn, sier nestleder i Tyrilistiftelsen, Anders Dalsaune Jansen. 
 
Dalsaune Jansen vil være til stede på pressekonferansen og er tilgjengelig for kommentarer. Tyrilistiftelsen har også en pasient som kan fortelle anonymt hvor mye det betyr å få god hjelp i livet som skal leves etter rehabilitering. 

For mer informasjon, kontakt

Anne Marie Løkken
Kommunikasjonsansvarlig, Tyrilistiftelsen
Telefon: 911 62 8 69
 

 

  • Skriv ut denne siden Skriv ut denne siden
  • Del på:

  • Tips en venn Tips en venn
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter

Nyheter

Tyrilistiftelsen

Org.nr: 961025311 Tlf:        474 74 000
Normannsgata 47 Fax:       474 74 001
0655 Oslo E-post: tyrili@tyrili.no

 

  • Gå til Facebook
  • Del på:

  • Gå til Twitter
Ansvarlig redaktør: Anders B. Bisgaard