logo

Endre skriftstørrelse

Hold CTRL-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre, eller - for å forminske.

RBK gir penger til Tyrili

Sjekk

Tyrili Høvringen i Trondheim har fått 75 000 kroner av Rosenborg Fotballklub. – Dette er en ufattelig fin anerkjennelse av jobben vi gjør i Tyrili, sier nestleder Lars Bremnes Ese.

Publisert 17.12.2015
Av Anne Marie Løkken, kommunikasjonsansvarlig, Tyrilistiftelsen


Rosenborg og Coop/Trondos har en samarbeidsavtale om å gi et større beløp til humanitære formål. Et råd har denne høsten vurdert ulike tiltak og organisasjoner. 

- Et sentralt punkt er at de som tildeles penger gjør et viktig humanitært arbeid lokalt i Trondheim. Samfunnsansvaret i klubben står sterkt, og vi skal engasjere oss lokalt og regionalt, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug på Rosenborg Ballklubs egne nettsider

Pengene kommer fra salg av Rosenborg-brød og Rosenborg-kaffe i regionens Coop-butikker. Tirsdag var Tyrili Høvringen og Kirkens Bymisjon  invitert til klubbens årlige julelunsj for byens bostedsløse for å motta hver sin sjekk på 75 000 kroner.

- Vi visste ikke om det da de tok kontakt og sa at vi var en av flere som kunne få pengepremien. Jeg var inne og presenterte Tyrili og vårt arbeid, og det var utrolig fint å få tilslag. Det betyr at vi ble lagt merke til og ikke minst at elevene på Tyrili Høvringen har vært fine ambassadører for oss. Vi ønsker å øke synligheten til Tyrili Høvringen i Midt-Norge, og da er det artig å se at folk synes at jobben vi gjør utgjør en forskjell. Og så er det jo en stor pengesum som ikke går til drift, men som er spissa inn mot det elevene ønsker, sier Lars Bremnes Ese. 

- Hva skal pengene gå til?

- Vi har fått tre forslag fra elevene. Det ene er musikkinstrument. Tanken er at vi forhåpentligvis kan begynne med musikkterapi neste høst, men det er ikke helt avklart ennå. Da trenger vi instrumenter. Elevene har også foreslått at vi kan lage et stillerom; et sted man for eksempel kan sitte og lese, der det er gode møbler og litt koselig stemning. Det kan være trivselsfremmende å få til et slik rom på enheten. Det siste forslaget var tredemølle og ergometersykkel. Og 75 000 kroner er jo mange penger, så vi kan ha muligheten til å få til flere av disse tingene, sier Ese. 

 

Kommentarer

  • Det er ingen kommentarer
Du må logge på for å kunne kommentere.
  • Skriv ut denne siden Skriv ut denne siden
  • Del på:

  • Tips en venn Tips en venn
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter

Nyheter

Tyrilistiftelsen

Org.nr: 961025311 Tlf:        474 74 000
Normannsgata 47 Fax:       474 74 001
0655 Oslo E-post: tyrili@tyrili.no

 

  • Gå til Facebook
  • Del på:

  • Gå til Twitter
Ansvarlig redaktør: Anders B. Bisgaard