logo

Endre skriftstørrelse

Hold CTRL-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre, eller - for å forminske.

Reisebrev fra en sommerseilas

«Flere droppet sovemedisinene for å være optimalt tilkoblet fra start.» Les skipperens brev hjem fra sommerseilas med skuta «Ty».


Tekst: Hans Olav Hellevik-Mustvedt, enhetsleder ved Tyrilisenteret i Skien
Foto: Birgitte Lindgren, medarbeider ved Tyrilisenteret i Skien

En gjeng elever (pasienter) og medarbeidere dro onsdag 26. juni ut fra Tyrilisenteret Skien med «Ty», etter en hektisk periode med båtpuss og klargjøring av skuta.

«Ty» er en Collin Archer-skute på 15 meter, med gaffelrigg. Den driftes av elever og medarbeidere på utelaget ved Tyrilisenteret i Skien. Nordisk Skutträff i Lysekil i Sverige har vært vårens store mål for de mest aktive båtpusserne ved senteret.

Lettelsen var stor da vi endelig kunne forlate hjemhavnen og sette kurs for Lysekil. Dette var første gang Nordisk Skutträff arrangeres, men mange av de 30 påmeldte båtene har tidligere vært med på Nordisk Seilas, som også vi og «Ty» har vært med på mange ganger.

Det var lite seilerfaring om bord da vi forlot Skien, så turen ned til Lysekil ble brukt til å lære å seile og betjene båten. Vi seilte baneregatta, så det var viktig at alle kjente oppgavene sine og at vi fungerte godt som et samlet team.

Dagene startet tidlig, med mannskapsprat over havregrøten i byssa, yrende engasjement og vinnervilje. Flere droppet sovemedisinene for å være optimalt tilkoblet fra start. Seilingen fungerte veldig bra, og alle om bord bidro med viktige oppgaver og godt samarbeid. Dette førte til veldig gode plasseringer i feltet og stor grad av mestring for alle om bord.

Kveldene ble brukt til prat med folk fra andre båter, om dagens resultater og andres  tabber – når ikke fokuset var i Palermo, gjennom «mafia»-spilling.

Det var en veldig fornøyd gjeng som ankom sommerens hjemhavn i Langesund tirsdag 2. juli, med minner vi alle sent vil glemme.

Hans Olav

  • Skriv ut denne siden Skriv ut denne siden
  • Del på:

  • Tips en venn Tips en venn
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter

Nyheter

Tyrilistiftelsen

Org.nr: 961025311 Tlf:        474 74 000
Normannsgata 47 Fax:       474 74 001
0655 Oslo E-post: tyrili@tyrili.no

 

  • Gå til Facebook
  • Del på:

  • Gå til Twitter
Ansvarlig redaktør: Anders B. Bisgaard