logo

Endre skriftstørrelse

Hold CTRL-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre, eller - for å forminske.

Rusbehandling etter Tyrili-modell

Regjeringen har bestemt at de vil etablere tverrfaglig spesialisert rusbehandling (TSB) i tre fengsler etter Stifinner-modellen. Stifinner`n er et samarbeidsprosjekt mellom Tyrili og kriminalomsorgen. - Vi hilser initiativet velkommen, sier stiftelsesleder Ulf Jansen.

Publisert 08.09.2015
Av Anne Marie Løkken, kommunikasjonsansvarlig, Tyrilistiftelsen

I forrige uke holdt regjeringspartiene med samarbeidspartier pressekonferanse på Tyrili Kampen om opptrappingsplanen på rusfeltet. De la fram mange punkter som de nå var enige om. En av dem er å "etablere TSB i tre fengsler etter Stifinner-modellen". 

Stifinner`n er Tyrilis tilbud til mannlige og kvinnelige innsatte i henholdsvis Oslo og Bredtveit fengsel, og er unikt i sitt slag. Det ble etablert i Oslo fengsel i 1992  og i Bredtveit fengsel i 2008.

Tilbudet drives i nært samarbeid mellom Tyrilistiftelsen og kriminalomsorgen, hvor det fengsels- og behandlingsfaglige arbeidet blir integrert i hverandre. Tilbudet er for innsatte som selv opplever at de har et problematisk forhold til rusmidler og som ønsker å starte en endringsprosess under soning. Etter soning går noen innsatte videre til heldøgnsbehandling, andre går til poliklinisk oppfølging og/eller hjelp til integrering i hjemkommunen.

Stiftelsesleder Ulf Jansen synes det er fint at Regjeringen satser på Stifinner-modellen når de nå vil gi tilbud om rusbehandling til flere innsatte: 

- Dette er gode nyheter som Tyrili har jobbet for i lang tid gjennom innspill og dialog med statsråder, departement og kriminalomsorgen. Erfaring viser at soning under behandling, slik som Stifinner`n, både er nødvendig og gir gode resultater når det gjelder å hjelpe mennesker ut av rusavhengighet og kriminalitet. Vi er spent på om dette blir en reel opptrapping og hvilken rolle Tyrilistiftelsen skal ha i dette. Vi er klare for å bidra med vår lange erfaring og solide kompetanse på feltet, sier Ulf Jansen. 

Kommentarer

  • Det er ingen kommentarer
Du må logge på for å kunne kommentere.
  • Skriv ut denne siden Skriv ut denne siden
  • Del på:

  • Tips en venn Tips en venn
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter

Nyheter

Tyrilistiftelsen

Org.nr: 961025311 Tlf:        474 74 000
Normannsgata 47 Fax:       474 74 001
0655 Oslo E-post: tyrili@tyrili.no

 

  • Gå til Facebook
  • Del på:

  • Gå til Twitter
Ansvarlig redaktør: Anders B. Bisgaard