logo

Endre skriftstørrelse

Hold CTRL-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre, eller - for å forminske.

Samarbeid og sexyfotball

Elevene ved Tyrilitunet i Mesnalia deltok i sommer på arrangementet «Idrett MOT rus», som er et tiltak i regi av Rusmisbrukernes interesseorganisasjon (RIO) og Civitan Norge. Tunet synes å ha kontroll på fotballspillet, for etter å ha slått ut 7 andre lag, kunne de til slutt hente hjem den gjeve vandrepokalen.

Publisert 07.11.2013

Av Mathilde L., elev på Tyrilitunet 

 

For litt siden var det høytidelig overrekkelse av pokalen, og Thomas, som er elev på Tunet, tok imot på vegne av vinnerlaget.
-Vi var soleklart best, men vi måtte kjempe for det! sier Thomas.

På Tyrilitunet er det fotballtrening hver tirsdag sammen med Tyrilihaugen, og her kan du møte på både ansatte, tidligere ansatte, elever og tidligere elever. Til og med barn av ansatte er å se på treningene. 

-Her er det rom for alle; vi er like mange jenter som gutter og vi legger vekt på at alle skal spille fotball – hver enkelt skal ikke vise hvor flink han er, forteller Thomas. 

Dette er kanskje noe av nøkkelen til hvorfor Tyrilitunet utmerker seg innenfor fotballen. For det er ikke første gang Tunet vinner en turnering. I sommer vant de også på Jomfruland etter en nervepirrende finale mot Stifinner`n.

På spørsmål om hvordan de legger opp spillet for å oppnå slike resultater, svarer Thomas skøyeraktig at de absolutt ikke har noen strategi, men prøver å jobbe like mye framover som bakover - ikke ulikt behandlingen de nå står i.

Nå er Tyrilitunet kvalifisert til den landsomfattende finalen, som skal holdes i Valhall i Oslo den 16. november. Der skal de møte vinnerne fra hvert distrikt. Det gleder de seg selvfølgelig veldig til. 

-Det er gøy å være med på. Ekstra stas var det jo å vinne vandrepokalen – uansett hva som skjer videre. Vi er inneforstått med at det blir hard konkurranse, men vi går på det med godt lagspill og sexyfotball, avslutter Thomas.

Nettopp "sexyfotball" har blitt et begrep på Tunet, fordi de er så fornøyd med sin egen spillestil. For god fotball handler ikke bare om å være teknisk god, men å stå samlet for å nå et mål - og å løse utfordringer man møter på veien. Når laget går på, er det med så mye pågangsmot, glede og entusiasme at man godt kan forstå at de kaller dette "sexyfotball".

 

  • Skriv ut denne siden Skriv ut denne siden
  • Del på:

  • Tips en venn Tips en venn
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter

Nyheter

Tyrilistiftelsen

Org.nr: 961025311 Tlf:        474 74 000
Normannsgata 47 Fax:       474 74 001
0655 Oslo E-post: tyrili@tyrili.no

 

  • Gå til Facebook
  • Del på:

  • Gå til Twitter
Ansvarlig redaktør: Anders B. Bisgaard