logo

Endre skriftstørrelse

Hold CTRL-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre, eller - for å forminske.

Tyrili med på ungdoms-OL

Tyrilisenteret skal være en av arenaene for kultur og underholdning under Ungdoms-OL på Lillehammer i februar.

Publisert 30.11.2015
Av Anne Marie Løkken, kommunikasjonsansvarlig, Tyrilistiftelsen

Den 12.-21 februar neste år samles 1100 utøvere fra hele verden på Lillehammer for å konkurrere i 70 medaljeøvelser. Ungdoms-OL er det største og mest komplekse sportsarrangementet i Norge siden OL i 1994, og det som skiller ungdoms-OL fra et vanlig OL er at kultur og utdanning er en viktig del av arrangementet. 

Derfor arrangerer Ungdoms-OL festivalen Sjoggfest, og det ett år gamle Tyrilisenteret på Lillehammer er en av 11 arenaer som tas i bruk. 

- Det er flere grunner til at vi har tatt inn Tyrilisenteret som arena. Kafeen fungerer bra til ulike type foredrag, og dessuten er klatresenteret byens råeste konsertarena, sier kultursjef i Ungdoms-OL Eirik Høyme Rogn. 

Mandag var han invitert til morgenmøte på Tyrilisenteret for å presentere Sjoggfest, og viste fram smakebiter fra programmet som skal tilby kunst, film, aktiviteter, foredrag og musikk til både utøvere og publikum. 

- Dette blr tidenes ungdomsfestival, og det er et spleiselag hvor alt er gratis, sa han til elever og medarbeidere på Tyrilisenteret. 

Det er ennå ikke bestemt hvem som skal opptre på Tyrilisenteret, men det er klart at fire konserter og fire foredrag skal avholdes her.  Dessuten blir det muligheter for isklatring utenfor klatresenteret. 

- Den velviljen som er på huset her fra alle som jobber og bor her, har mye å si. Og så er dét Tyrili driver med en veldig god match til vårt slagord "Go beyond, create tomorrow". Tyrilis folk etterlever det i alle former og fasonger. Dessuten var vi her med IOC tidligere i høst, og ble svært godt imottatt, så etter det var det ingen tvil: vi skjønte at Tyrili var riktig partner for oss, sier Høyme Rogn. 

Daglig leder i klatresenteret og primus motor Rune Osvold hadde invitert Høyme Rogn for å vise medarbeidere og elever hvor stort dette er.

- Dette er stort og dette er vi med på. Vi skal skape ny historie og får nye endringsarenaer å trene oss på. Vi vil jobbe fram mot februar og være med og sette preg på dette programmet - og slik være mulighetenes sted, sier Osvold. 

Kommentarer

 • Gratulerer Tyrilisenteret!!
  Mvh Rune

 • Dette er stort!!!!

Du må logge på for å kunne kommentere.
 • Skriv ut denne siden Skriv ut denne siden
 • Del på:

 • Tips en venn Tips en venn
 • Del på Facebook
 • Del på Twitter

Nyheter

Tyrilistiftelsen

Org.nr: 961025311 Tlf:        474 74 000
Normannsgata 47 Fax:       474 74 001
0655 Oslo E-post: tyrili@tyrili.no

 

 • Gå til Facebook
 • Del på:

 • Gå til Twitter
Ansvarlig redaktør: Anders B. Bisgaard