«På årets siste dag ønsker vi i Brettforbundet å løfte frem Tyrili Brettklubb som et enestående forbilde som på sin spesielle måte gir innhold til brettsporten verdier». 

Det skriver Brettforbundet, det tidligere Snowboardforbundet som nå også omfatter surfing og skateboard, på sin hjemmeside, nyttårsaften 2019.

Tyrili Brettklubb ble høsten 2019 kåret til «årets klubb» i Norges Snowboardforbund, som det da fortsatt het, basert på en kombinasjon av stemmegivning og juryens vurderinger.

«For oss i Brettforbundet var det stort å få lov til hedre Tyrili Brettklubb under årets Snowboardawards med den høythengende prisen Årets klubb», skriver Brettforbundet videre i sin nyttårshilsen.

Forbundet minner om at brettsportmiljøet alltid har hatt en spesiell apell til de som ikke helt finner seg til rette innenfor den tradisjonelle idrettens ofte mer konforme rammer.

«Mennesker som kanskje ikke ellers ville vært aktive, finner styrke og opplever mestring i sosiale felleskap høyt til fjells med snø under brettet, rullende i byen eller i ett med bølgene i havgapet. Når vi inkluderer alle, tar vare på hverandre og heier på hverandre, i medgang og i motgang, er brettsportmiljøet og idretten på sitt aller beste», skriver forbundet.