Gourmetkokk blir kjøkkenansvarlig på Tyrilisenteret i Lillehammer
– Jeg gleder meg helt vanvittig, sier Espen Skoglund, som har bakgrunn fra Statholdergaarden i Oslo og Hvelvet i Lillehammer.
Espen Skoglund er utdannet kokk og har gått i lære hos Bent Stiansen på Statholdergaarden, den kjente Oslo-restauranten med én Michelin-stjerne. I ti år jobbet han på gourmetrestauranten, hvor grunnlaget ble lagt for empati med de som slet med rusproblemer.
– I Oslo møtte jeg flere servitører og kokker som hadde sine vansker innenfor rus. Det var nok der omsorgen for rusmisbrukere begynte. Jeg kjenner på at jeg ønsker å være med å hjelpe folk på en bedre veg, sier Skoglund til Gudbrandsdølen Dagningen (GD) (kun for abonnenter).
Siden 2011 har han vært deleier i restauranten Hvelvet på Lillehammer. Når han nå begynner i en ganske annerledes jobb, er det for å få mer tid til barna på fire og seks år.
– Jobbing kvelder og helger gjør at jeg føler jeg aldri er til stede. Det blir veldig godt å få mer tid med barna, sier Skoglund.
– Det blir en annen verden. På Tyrili skal jeg jobbe hver sjette helg. Som kokk har jeg kanskje hatt fri hver sjette helg, sier han til GD.
Skoglund har sin første arbeidsdag i tverrfaglig team på Tyrilisenteret 1. august.