MassasjeTYRILIHAUGEN/ LISMARKA: Siden 2003 har Anne Mykland oljet inn, knadd, massert og løst opp muskelknuter i over seks tusen rygger i Tyrili alene.

– Jeg har massert i snitt ni elever annen hver onsdag på Tyrilihaugen og Tyrilisenteret siden 2003. Så det har blitt noen rygger opp i gjennom, smiler Mykland som også tar i mot privatkunder som selvstendig næringsdrivende i firmaet «Topp til tå» på Mesnali rett på utsiden av bygrensa til Lillehammer.

Det var under en kundebehandling på Topp til tå at Mykland fikk forespørselen om hun ikke kunne tenke seg å kna knytte rygger i rehabiliteringsøyemed i Tyrili:

– Jeg var nyinnflyttet og trengte fast jobb. Hadde allerede massasjeoppdrag på Hafjell, så det var selvfølgelig noe jeg med glede sa ja takk til, forteller hun.

Ved siden av massasjepraksisen har Mykland drevet rideskole på Vollgården Ponnistall, i småbruket på 110 mål med beliggenhet et par steinkast fra Tyrilihaugen, som hun og samboeren kjøpte og flyttet inn i for snart 15 år siden. Mykland som opprinnelig kommer i fra Oslo er også utdannet heste- og hundemassør.

– Jeg elsker dyr og har fulgt drømmen om eget småbruk med hester og hesteskole siden jeg flyttet inn i Vollgården. Nå har jeg holdt på i 14 år som ridelærer og tenker avvikle rideskolen i løpet av det neste året for å fokusere kun på massasje som jeg skal holde på med forhåpentligvis i mange år fremover, opplyser hun videre.

Ifølge Mykland storkoser hun seg når hun får holde på med det hun liker best, å kna og massere trengende og såre rygger. 

Anne Mykland– Jeg synes det har har vært spesielt spennende å få lov til å massere på Tyrili, og jeg har fått mange gode tilbakemeldinger som fra den unge gutten med saggete bukser som sa at «det var helt konge!». Eller «detta var digg», ler Mykland som legger til at massasje kan dokumenteres så langt tilbake som til 3.000 år før Kristus:

– Massasje er en gammel form for behandling. Djengis Khan masserte hestene sine. Massasje går på hele kroppen og øker blodsirkulasjonen. Vi vet at stresshormonnivået synker og spenningene i årene blir bedre. Også er det ingen hemmelighet at vi alle trenger berøring, sier Anne Mykland til slutt.