En gjeng elever (pasienter) og medarbeidere dro onsdag 26. juni ut fra Tyrilisenteret Skien med «Ty», etter en hektisk periode med båtpuss og klargjøring av skuta.

Reisebrev fra en sommerseilas

«Ty» er en Collin Archer-skute på 15 meter, med gaffelrigg. Den driftes av elever og medarbeidere på utelaget ved Tyrilisenteret i Skien. Nordisk Skutträff i Lysekil i Sverige har vært vårens store mål for de mest aktive båtpusserne ved senteret.

Reisebrev fra en sommerseilas

Lettelsen var stor da vi endelig kunne forlate hjemhavnen og sette kurs for Lysekil. Dette var første gang Nordisk Skutträff arrangeres, men mange av de 30 påmeldte båtene har tidligere vært med på Nordisk Seilas, som også vi og «Ty» har vært med på mange ganger.

Reisebrev fra en sommerseilas

Det var lite seilerfaring om bord da vi forlot Skien, så turen ned til Lysekil ble brukt til å lære å seile og betjene båten. Vi seilte baneregatta, så det var viktig at alle kjente oppgavene sine og at vi fungerte godt som et samlet team.

Reisebrev fra en sommerseilas

Dagene startet tidlig, med mannskapsprat over havregrøten i byssa, yrende engasjement og vinnervilje. Flere droppet sovemedisinene for å være optimalt tilkoblet fra start. Seilingen fungerte veldig bra, og alle om bord bidro med viktige oppgaver og godt samarbeid. Dette førte til veldig gode plasseringer i feltet og stor grad av mestring for alle om bord.

Reisebrev fra en sommerseilas

Kveldene ble brukt til prat med folk fra andre båter, om dagens resultater og andres  tabber – når ikke fokuset var i Palermo, gjennom «mafia»-spilling.

Reisebrev fra en sommerseilas

Det var en veldig fornøyd gjeng som ankom sommerens hjemhavn i Langesund tirsdag 2. juli, med minner vi alle sent vil glemme.

Hans Olav