Det er avisa Arbeidets Rett som har snakket med Kjell Brennodden, som både har vært sentral i oppbyggingen av Tyrili Frankmotunet i Østerdalen og en viktig drivkraft i det norske hundekjørermiljøet i en årrekke.

Les hele artikkelen i Arbeidets Rett. (PDF, 301KB)

«De fleste som har sett et hundespann live kjenner også til Kjell Brennodden, en av nestorene i norsk hundekjøring. Nevnes ofte i samme åndedrag og med like stor respekt som Robert Sørli, kun forbigått av Gunnar Kaasen. Mange kjenner han også som medmenneske, han som tar hånd om de som har det vanskelig, blant annet ved å la dem kjøre Femundløpet», skriver Røros-avisa.

Kjell Brennodden fikk et hjerteinfarkt i fjor høst. Da hadde han slitt med dårlig helse i flere år. Så smalt det plutselig i brystet. Det bar rett til legen, og deretter i ambulanse til sykehuset på Tynset, hvor han ble bypassoperert. Operasjonen og opptreningen i etterkant har gitt ham en helt ny tilværelse. Etter en måned var han tilbake på hundesleden, og etter fire måneder vant han hundeløpet Gausdal maraton. Sist helg var han mentor for Frankmo-medarbeidere og -elever som kjørte Femundløpet.

Tilstedeværelsen og livsgnisten er sterkere enn på lenge.

– Jeg føler jeg har fått tilbake livet! Sier Kjell Brennodden.