Fredag ble det klart at Kristin Langtjernet blir Folldals nye ordfører, fra 3. oktober. Hun tar dermed permisjon fra stillingen som nestleder ved Tyrili Frankmotunet de neste fire årene. Det har lenge vært klart at hun stilte som ordførerkandidat for Folldal Arbeiderparti. Derfor ble valget ekstra spennende for kollegene på Frankmotunet, som visste at et godt valgresultat ville føre til at de mistet nestlederen sin for en lang periode. Ap gjorde et brakvalg og fikk 40,8 prosent av stemmene, en framgang på 10,8 prosent, og etter forhandlinger med Senterpartiet (38,8 prosent), blir Langtjernet altså ordfører.

«Som en direkte følge av valgresultatet og en enighet om hvilken retning vi ønsker for kommunen, har Ap og Sp inngått en avtale om samarbeid for kommende kommunestyreperiode. Avtalen innebærer at Sp støtter Aps Kristin Langtjernet som ordfører og Ap støtter Sps Egil Eide som varaordfører,» skriver partiene i en pressemelding som ble sendt ut fredag.

Kristin LangtjernetKristin Langtjernet er utdannet barnevernspedagog og har videreutdanning innen jus. Hun jobbet ved Tyrili Frankmotunet i perioden 1994–2004, også da som nestleder en stor del av perioden. Fra 2004 til 2011 var hun helse- og sosialleder i Folldal kommune og leder for et interkommunalt rusprosjekt hvor 9 kommuner deltok. Så kom hun tilbake til Frankmotunet i 2011, og har vært nestleder der fram til i dag. I hennes fravær er det Thomas Sauarlia som skal fylle rollen som nestleder ved enheten.

– Det er en svært sentral medarbeider som nå går ut i langvarig permisjon fra Frankmotunet. Det vil selvsagt få konsekvenser for oss, men vi må løse det på beste måte. Jeg ønsker henne lykke til i vervet som ordfører og tror det blir veldig bra for oss i Folldal, sier enhetsleder Rune Kongsrud.

Kristin Langtjernet sier hun «svelger noen klumper» ved tanken på at hun ikke skal ha Frankmotunet som sin daglige arbeidsplass de neste fire årene.

– Jeg må være ærlig på at det er med vemod jeg skal gå ut grinda på Frankmotunet og vite at det ikke er i dette fellesskapet jeg skal ha hverdagene mine framover. Frankmotunet, og ikke minst elevene (pasientene i Tyrili, red.anm.), har vært viktige for meg, og jeg har følt meg privilegert som har fått bli kjent med så mange flotte mennesker, sier hun.

– Hva tar du med deg fra jobben i Tyrili og inn i rollen som ordfører?

– Fra tida mi i Tyrili ønsker jeg blant annet å ta med meg begrepet takhøyde. I det legger jeg å være rause med hverandre, og jobbe for at vi alle får gjøre mest av det vi er best på. Jeg har mange års erfaring med at det nytter, selv når det ser som mørkest ut, dersom vi bare holder fast i målet og ikke mister trua, sier Langtjernet.

Jeg har mange års erfaring med at det nytter, selv når det ser som mørkest ut, dersom vi bare holder fast i målet og ikke mister trua.

Hun tar også med seg erfaringer som kan gi assosiasjoner til Femundløpet – en viktig, årlig begivenhet for elever og medarbeidere ved Tyrili Frankmotunet – men som hun understreker er viktig for alle, i enhver livssituasjon.

Les også: – Jeg har egenskaper som jeg kan bygge et liv på

Jeg har mange gode erfaringer og opplevelser av at det er viktig å ha en heiagjeng, uansett hvem du er. Vi trenger alle noen som gir oss et klapp på skuldra og bekrefter at vi er viktige, enten for noen eller noe, sier Langtjernet.

Les også: Eventyrlig opplevelse for hundekjørere, handlere og heiagjeng

– Tyrili og Frankmotunet har betydd utrolig mye for meg. Jeg er takknemlig for å ha fått muligheten til å sitte i enhetsledelse og samtidig jobbe nært, og sammen med, elevene. Unik mulighet, og det beste med å være leder på Frankmotunet, legger hun til.

Som ordfører får hun neppe særlig mye tid til nostalgiske dagdrømmer. I pressemeldingen nevnes noen av de prioriterte prosjektene til Ap og Sp i tiden som kommer:

Kristin Langtjernet«I løpet av kommende fireårsperiode er det enighet om at Folldal bo- og servicesenter skal oppgraderes innen 2021 og at det skal arbeides for at en idrettshall realiseres. Samlet har vi større innflytelse i det nye Innlandet og skal jobbe for gode løsninger til bygdas beste. Høyhastighets bredbånd må bli en rettighet på lik linje med strøm for alle husstander og vi vil være en pådriver for god mobildekning i hele kommunen. Vi vil utøve press for å få fortgang på rensing av Folla, og vi skal blant også jobbe for å knytte Folldal til det nye Innlandet med gode kollektivtilbud og god veistandard ut i hele den nye, store regionen.»

Jeg har mange gode erfaringer og opplevelser av at det er viktig å ha en heiagjeng, uansett hvem du er. Vi trenger alle noen som gir oss et klapp på skuldra og bekrefter at vi er viktige.