I dag får Tyrilisenteret i Lillehammer ny enhetsleder. Stillingen ble utlyst etter at nåværende enhetsleder, Anita Holmestad, i fjor høst fikk jobben som den første regionlederen for Tyrili Innlandet.

Les også: De blir Tyrilis første regionledere

Den nye enhetslederen heter Åse Ulset. Hun er sykepleier og kommer fra Mo i Rana. I 2013 flyttet hun til Lillehammer og begynte å jobbe ved intensivavdelingen ved Lillehammer sykehus, som assisterende leder. Etter halvannet år åpnet det seg en lederstilling ved akuttmottaket, som hun søkte og fikk. Her har hun jobbet i fem og et halvt år, før hun nå altså kaster seg ut i nye utfordringer.

Endringer i Tyrili Innlandet:

  • Åse Ulset (f. 1971) er ny enhetsleder ved Tyrilisenteret i Lillehammer fra mandag 4. mars
  • Lise Lunaas fortsetter som nestleder ved enheten
  • Anita Holmestad går over i sin nye rolle som regionleder i Tyrili Innlandet

– For å være ærlig, var det omdømmet til Tyrili som fikk meg til å søke. Jeg har også en tidligere kollega som har jobbet i Tyrili, og vet at det er en veldig ålreit arbeidsplass. Men vanskelig å få jobb, så jeg føler jeg har vunnet i Lotto, sier Ulset, som tar intervjuet over telefon, mellom slagene ved akuttmottaket.

Vil lytte og lære
Hun ønsket å utfordre seg selv og gjøre «noe helt annet», etter 23 år i somatikken.

– Det å prøve noe nytt, var noe av motivasjonen. Og som mange andre sykepleiere, liker jeg å hjelpe folk i en sårbar fase i livet. Etter at jeg søkte, leste jeg om Tyrili, om menneskesynet og den tverrfaglige måten å jobbe på, og alt sammen virker veldig ålreit. Jeg gleder meg veldig, sier hun.

Ulset tror det å vende seg til et langt lavere tempo enn ved akuttmottaket, blir en av de største omstillingene i den nye jobben.

– Og det å bli kjent med et nytt fagfelt med nye arbeidsmetoder, og jobbe tverrfaglig. Jeg har vært borti rus, men mest den somatiske og akutte siden av den, så det er mye nytt å sette seg inn i. Jeg er ydmyk, og tenker at det er viktig å lytte til elever og ansatte. Det er så mange dyktige og erfarne folk, som kan lære meg masse.

– Ikke så mye snirkling
Før hun kom til Lillehammer, har Ulset tretten år bak seg ved akuttmottaket i Mo i Rana. Der var hun hovedtillitsvalgt i Sykepleierforbundet i en årrekke. Da hun kom til Lillehammer, ble hun tillitsvalgt for lederne der, et verv hun hadde i to år. Hun har utdanning i Personalledelse og kompetansebygging, 60 studiepoeng fra Nord universitet i Mo i Rana, og 20 studiepoeng i arbeidsrett.

– Jeg har bare ledet sykepleiere før, så det blir spennende å lede en tverrfaglig gruppe. Men folk er folk, som vi sier i Nord-Norge.

– Tror du det nordnorske kan tilføre noe i et stødig innlandsmiljø?

– Tja, jeg har i hvert fall humor. Det å balansere humor og alvor tror jeg er kjempeviktig – som leder generelt, og spesielt i helsevesenet. Jeg er også ganske ærlig, tydelig og rett frem, og mener det ligger mye omsorg og empati i det. Du får det du hører, det er ikke så mye snirkling, sier Ulset.

– Hvordan ser den første arbeidsuka di ved Tyrilisenteret ut?

– Den første dagen skal vi ordne med tilganger og slike ting. Tirsdag skal jeg være med på Menneskekunnskap og være sammen med innelaget. Onsdag fortsetter jeg på innelaget og blir med tverrfaglig team, torsdag skal jeg være med driftslaget, fredag skal vi gå gjennom en del av arbeidsoppgavene som leder. Jeg har pratet med Anita (Holmestad, red.anm.), og er så heldig å få gå sammen med henne. Og Lise (Lunaas, nestleder ved senteret, red.anm.) skal fortsette. Hun blir en bauta å ha med seg, sier Ulset.