Femundløpet er årets ubestridte høydepunkt for elever (pasienter) og ansatte ved Tyrili Frankmotunet. Høsten brukes til å trene til løpet, som går av stabelen i månedsskiftet januar/februar. Det 450 kilometer lange løpet, og treningen til det, gir en unik mulighet for elevene til å trene på en rekke egenskaper som de har bruk for videre i livet.

Disse sakene må du få med deg fra årets femundløp:

01.02: – Jeg har egenskaper som jeg kan bygge et liv på

05.02: Fire av de fem Tyrili-elevene som deltok, fullførte Femundløpet

15.02: Mikaels makeløse ferd over fjellet

Som utholdenhet, impulskontroll, selvtillit, for å nevne noe. Å fullføre løpet, som strekker seg over tre døgn, kan gi en enorm selvtillit og mestringsfølelse. Å erstatte rusbruk med hundekjøring, skaper en ny identitet og kan være en avgjørende byggestein i en ny tilværelse.

Fem elever fra Tyrili Frankmotunet deltok i årets femundløp. Fire av dem fullførte. Over er lenkene til artiklene vi har skrevet om årets løp, med særlig fokus på en av dem, «Mikael» på 43.

Han kom til Frankmotunet i oktober og bestemte seg med en gang for at han skulle kjøre Femundløpet fire måneder senere. En modig beslutning for en mann som har slitt med angst, depresjon, selvmordstanker og langvarig rusavhengighet.

Foto: Sara Johannessen/Tyrilistiftelsen