Av Anders Bisgaard, kommunikasjonsleder i Tyrili | Foto: Jannie Gjødvad Rasmussen, nestleder ved Tyrilisenteret i Molde | Publisert 24. mai 2024

Torsdag 16. mai flyttet Tyrilisenteret i Molde inn i det nye, skreddersydde bygget oppført for oss sentralt i Molde. Ikke alt er helt klart ennå, som bildene viser, men stadig flere brikker faller på plass for hver dag som går.

Se bildekarusell nederst i saken!

Enheten har tilbragt sine første to år i midlertidige bygg på tomta ved det gamle sykehushotellet, og den opprinnelige planen var å rehabilitere dette.

Etter hvert kom vi fram til at den beste løsningen var å bygge et helt nytt bygg, noe som nå er gjort i regi av vår mangeårige samarbeidspartner Steinar Moe Eiendom, som vi skal leie av.

Begynner å lande etter en hektisk periode
Enhetsleder Heidi Gudbrandsen ved Tyrilisenteret i Molde legger ikke skjul på at de siste månedene har vært hektiske og med høyt spenningsnivå.

– Både regionleder Berit Kalgraff, som har hatt hovedansvaret for flyttingen, og jeg har ligget og vaket rett under makspuls de siste ukene. Det er mye som må på plass når en skal flytte et helt fellesskap. Samtidig er vi veldig glade for å kunne flytte inn i et flott bygg hvor alt ligger til rette for god behandling, sier Gudbrandsen.

Alt er ikke klart ennå, verken ute eller inne, men Heidi forteller at de nå, én uke etter innflytting, begynner å «lande» i huset.

– Det er færre håndverkere for hver dag. Og gradvis blir det litt mer ryddig også. Pasientene uttrykker at de er fornøyd med fasilitetene, medarbeiderne springer litt rundt seg selv, for ingen vet helt hvor ting er eller hvor vi skal være til enhver tid. Et par dager til, så tenker jeg vi er der, sier hun.

Fersk enhetsleder med lang ledererfaring
1. mai 2022 ble hun ansatt nummer to ved Tyrilisenteret i Molde, etter Berit Kalgraff, som ledet oppbyggingen av den nye enheten. 15. august i fjor ble hun konstituert som enhetsleder, da Berit ble regionleder for Tyrili i Midt-Norge. 1. januar fikk Heidi jobben som enhetsleder på fast basis.

– Det var hektisk i starten, og jeg hadde nok en forventning til meg selv om at jeg skulle kunne det, samtidig som jeg var leder i et nytt system som jeg ikke kjente så godt. Heldigvis har jeg fått god støtte og hjelp av den fine gjengen som jobber her, ikke minst av nestleder Janni Rasmussen, sier Heidi.

Hun er sykepleier og har hatt ulike lederroller i helsevesenet tidligere, gjennom mange år. Rusfeltet ble hun introdusert for da hun begynte å jobbe på Veksthuset i Molde. Der jobbet hun klinisk i mange år, før hun etter hvert ble teamleder og siden mangeårig seksjonsleder for poliklinikken ved Molde behandlingssenter.

Heidis faglige kjepphest er at vi må sørge for å vite mest mulig om hva som virker i behandling og hvorfor det gjør det.

– Hvis pasienter kommer igjen og igjen til samme behandling, sier jeg ikke at de ikke skal få komme tilbake til Tyrili, eller til et annet sted de har vært før, men vi må kanskje ha en annen innfallsport. Hva virket ikke, må vi gjøre noe annet denne gangen? Det må vi se på sammen med pasienten og være villig til å justere kursen, sier Heidi Gudbrandsen.