
Rusavhengige og blinde hånd i hånd
I går viste Extratrekningen på NRK1 innslaget fra turen til Jotunheimen der Tyrili-elever hjalp blinde og svaksynte med å oppleve norsk natur.
I går viste Extratrekningen på NRK1 innslaget fra turen til Jotunheimen der Tyrili-elever hjalp blinde og svaksynte med å oppleve norsk natur.
Rusfeltet ble trukket fram som vinner i gårsdagens budsjettfremleggelse. Men ikke alle er enige i det.
«Det er viktig å bygge nytt på gammel grunnmur» er et ordtak som har vært brukt i Tyrilistiftelsen i alle år. Nå gjøres nettopp dèt på Tyrilitunet.
Bygginga av den nye avgiftningsenheten på Tyrili Kampen er i gang. Ved årsskiftet er stiftelsens første avgiftningstilbud på plass.
Kvinner i rusbehandling i Tyrili lider i større grad av spiseforstyrrelser enn andre. Det er en av konklusjonene i forsker Heid Nøklebys siste publiserte artikkel. – Dette forteller oss at problematikken må tas på alvor og er et tema vi må tørre å gå inn i, sier hun.
Den siste morgensamlinga på Tyrilitunet er over. - En vemodig dag, mente flere.
- Takk for i går! Det var en fantastisk dag, og jeg håper alle kjenner på stoltheten, sa Anita Holmestad, enhetsleder for Tyrilisenteret, på morgensamlinga i dag.
-Vi sier at vi er én stor familie i Tyrili. Nå har den familien blitt større. Slik oppsummerte en av elevene våre turen i Jotunheimen i helga, der Tyrili-elever stilte som ledsagere for blinde og svaksynte.
I helga skal en rekke Tyrili-elever være ledsagere for blinde og svaksynte på en spektakulær fjellturhelg i Jotunheimen. Gjennom det banebrytende samarbeidsprosjektet «Ulik utfordring – felles glede» ønsker initiativtakerne å vise at to grupper mennesker med forskjellige utfordringer kan hjelpe hverandre mot et felles mål.