Egne utviklingsprosjekter – pågående
Pasientundersøkelsen
Prosjektleder: Jacob Hystad
Tidsrom: Årlig
Beskrivelse: Tyrili har utviklet og gjennomfører på årlig basis flere typer brukerundersøkelser. For mer informasjon om dette, se her.
Medarbeiderundersøkelsen
Prosjektleder: Jacob Hystad
Tidsrom: Årlig
Beskrivelse: Tyrili har utviklet og gjennomfører på årlig basis flere typer medarbeiderundersøkelser. For mer informasjon om dette, se her.
Seksuell helse
Prosjektleder: Isa Dussauge
Tidsrom: 2023 – 2025
Beskrivelse: Behandlingsenhetene skal være miljøer der det er tryggt å snakke om seksuell (u)helse og være den en er, og signalere det tydelig.
Målet med dette utviklingsprosjektet er at alle pasientene i Tyrili skal få gode muligheter til å ha fokus på seksuell helse som en del av behandlingen dersom det er relevant for en – og at alle behandlere skal kunne åpne og følge opp en samtale om seksuell helse med pasienter, og henvise videre ved behov. Et annet mål er at behandlingen skal være like trygg og relevant for pasienter av alle kjønn og seksualiteter.
Tyrilis Seksuell Helse Forum styrer utviklingen ved å:
• integrere seksuell helse som en del av behandlingsplanen og tverrfaglig arbeid,
• utvikle og ta i bruk metoder for individuelle samtaler og samtalegrupper / gruppeterapi
• ta fram anbefalinger for behandlingsenhetenes arbeid med pasienters intime relasjoner på enhetene og med erfaringer av seksuell vold.
Tyrilis ulike behandlingsenheter samt brukerrepresentanter deltar i Seksuell Helse Forum, som ledes av Isa Dussauge, Kine Lunden og Beathe Hodne Manger. I løpet av 2025 vil Tyrilis Seksuell helse forum få kompetansehevingen Seksuell helse i rusbehandling.
I 2024 ble Tyrilisenteret i Oslo og Inntak- og ambulantavdelingen Regnbuefyrtårn etter å ha gjennomført en kompetanseheving på kjønn- og seksualitetsmangfold.
En rusbehandling med rom for seksuell helse
Prosjektleder: Isa Dussauge
Tidsrom: 2023 – 2025
Beskrivelse: Med dette prosjektet har Tyrili fått støtte av Helsedirektoratet til å utvikle kursrekken «Seksuell helse i rusbehandling» for ansatte i TSB døgn. Kursrekken består av tre samlinger på tre dager hver, ble pilotert med en gruppe på 34 deltakere i 2024. Kurset gis en gang til fra februar til mai 2025 til en blandet gruppe av ansatte i TSB.
I forkant gjennomførte Tyrili en omfattende kartlegging av 1) pasienters behov for fokus på seksuell helse i rusbehandling, og 2) ansattes behov av kompetanseheving på seksuell helse i TSB døgn nasjonalt. De viktigste resultatene fra kartleggingen vil publiseres i løpet av 2025.
I dette prosjektet jobber også Mona Gundelach, Majken Blomli og Kine Lunden.